arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » De voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout
De voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout

De voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout

Bij de bouw of renovatie van een woning worden bakstenen steeds vaker gecombineerd met een ander soort gevelbekleding. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat huizen waarvan de gevel gedeeltelijk bekleed is met hout. Toch wordt er tegenwoordig steeds vaker voor kunststof gekozen in plaats van hout. Waarom? Vanwege de vele voordelen die dit materiaal met zich meebrengt. In dit artikel zetten we de grootste voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout op een rijtje.

Bestand tegen alle weersomstandigheden

Eén van de grootste voordelen van kunststof gevelbekleding is dat het bestand is tegen het wisselende weer waar we in Nederland mee te maken krijgen. Kunststof verkleurt niet onder invloed van zonlicht en neemt bovendien geen water op. Dit betekent dat kunststof na verloop van tijd zijn mooie uitstraling niet verliest. Hout daarentegen wordt in de loop der jaren wel steeds minder mooi. Dit komt allereerst doordat zonlicht ervoor zorgt dat dit materiaal verkleurt. De uitstraling van hout wordt bovendien negatief beïnvloed door vocht.

Kunststof is een stuk onderhoudsvriendelijker dan hout

Kunststof is een stuk onderhoudsvriendelijker dan hout

Doordat hout minder goed bestand is tegen de weersomstandigheden in Nederland, moet dit materiaal regelmatig onderhouden worden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat hout behandeld wordt om de kans op houtrot te verkleinen. Bovendien moet het materiaal eens in de zoveel jaar opnieuw geverfd worden om zijn uitstraling te behouden. Doordat dit bij kunststof niet nodig is, kunnen we wel stellen dat kunststof gevelbekleding een stuk onderhoudsvriendelijker is.

Wanneer mensen ervoor kiezen om (een deel van) hun gevel te bekleden met kunststof, hoeven zij hier in principe bijna niet naar om te kijken. Over het algemeen is het voldoende om dit materiaal twee keer per jaar schoon te maken. Kunststof schoonmaken kost overigens maar weinig moeite, want dit kan al met warm water, een sopje en een zachte doek of spons. Wanneer jouw klanten kunststof gevelbekleding tweemaal per jaar schoonmaken, behoudt kunststof zijn mooie uitstraling. Bovendien gaat het kunststof langer mee als het regelmatig schoongemaakt wordt.

Mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos

Mensen die hun gevel willen bekleden met hout kunnen uit verschillende houtsoorten kiezen. Vaak wordt voor het hout gekozen dat het langst meegaat, zodat de gevelbekleding niet snel vervangen hoeft te worden. Wanneer we de mogelijkheden van hout vergelijken met die van kunststof wordt al snel duidelijk dat er met kunststof veel meer mogelijk is.

Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in tientallen verschillende kleuren. Hierdoor heb je een ruime keuze wanneer je kunststof gevelbekleding wil kiezen. Ben je overtuigd en wil je gevelbekleding van kunststof voor jouw huis? Kijk dan eens op Heering.eu. Je vindt hier niet alleen kunststof gevelbekleding in allerlei kleuren, maar ook van verschillende merken. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je geen geschikte optie vinden voor jouw huis.


Reageer

Lees ook:

De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Organiseer je garage optimaal met deze tips >
Het juiste internetabonnement kiezen: waar moet je op letten? >

Terug naar overzicht >>