arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » De garage inrichten: zo pak je het aan

De garage inrichten: zo pak je het aan

Wil je de garage veranderen van rommelhok tot praktische werkplaats of opslag? Dan moet je goed nadenken over de inrichting. Omdat het soms lastig is om een begin te maken, delen we vandaag een aantal handige tips. Zo maak je de garage weer overzichtelijk, praktisch en aangenaam:

1. Bepaal de functie van de garage

Voordat je aan de slag gaat met de inrichting, moet je de functie van de garage bepalen. Waar wil je de ruimte voor gebruiken? Moet het vooral dienen als opslag, moet er ruimte overblijven voor een voertuig of wil je er een echte werkplaats van maken? Het is belangrijk om dit van tevoren duidelijk te hebben.

2. Zorg voor goede isolatie

Als je veel spullen gaat opbergen in een garage, is goede isolatie erg belangrijk. Hierdoor blijft de ruimte droog, tochtvrij en op de juiste temperatuur. Het is daarnaast veel fijner om te werken in een garage met een aangenaam binnenklimaat. Je kunt naast thermische isolatie ook akoestische isolatie laten aanbrengen. Hiermee kun je geluidsoverlast voorkomen als je bijvoorbeeld regelmatig aan het klussen bent.

3. Creëer genoeg opbergruimte

Waar je de garage ook voor gaat gebruiken, opbergruimte is altijd belangrijk. Probeer slimme systemen te bedenken voor jouw spullen. Brede wandplanken en grote (inbouw)kasten zijn altijd een goede optie. Maak eventueel een constructie aan het plafond om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Is het jouw hobby om te sleutelen aan voertuigen? Dan is het bijvoorbeeld handig om een speciaal opbergrek aan te schaffen. Kies voor een systeem met bakken/lades in verschillende formaten. Hier kun je zowel kleine schroeven en bougies in opbergen als het grote gereedschap. Tip: mocht je toevallig nog op zoek zijn naar goedkope automaterialen en onderdelen, neem dan zeker een kijkje op onderdelenshop24.com.

4. Maak een overzichtelijke opstelling

Let er bij het inrichten op dat de garage niet te vol komt te staan. Het is altijd handiger als de opzet ruim en overzichtelijk blijft. Doe dus regelmatig een stapje naar achter en kijk of spullen echt op een logische plek staan.

5. Kies voor een veilige en praktische garagedeur

Ook de garagedeur is een belangrijk onderdeel van de inrichting. Kies voor een compacte roldeur om ruimte te besparen en verdiep je eens in de veiligheid. Bescherm jouw garage tegen inbraak met een betrouwbaar slot. Check regelmatig of het nog goed werkt en laat het (extra) garageslot op tijd vervangen zodra het dreigt te verslijten.


Reageer

Lees ook:

Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips! >
Op zoek naar een nieuwe tafel? Bekijk epoxy tafels! >
Wat kan ik doen om mijn energierekening deze winter laag te houden? >
Welk type dakbedekking is het beste voor een plat dak? >
Waarom is onderhoud aan het dak belangrijk >
Geeft jouw witgoedapparaat een storingscode aan? Dit kun je zelf doen >
Professionele slotenmaker inschakelen >
Dit zijn vijf onmisbare benodigdheden voor een doe-het-zelver >
Nieuwe meubels en woonaccessoires >
Waarom moet je je schoorsteen regelmatig laten vegen? >
Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf >
De leukste fotowand ideeën >
Je eigen homegym bouwen: dit zijn de beste tips >
Moderne kerstversiering? Hier kun je aan denken: van kerstbomen van hout tot Scandinavische kerstdecoraties >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >

Terug naar overzicht >>