arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » De 5 grootste voordelen van een warmtepomp
De 5 grootste voordelen van een warmtepomp

De 5 grootste voordelen van een warmtepomp

Het kan bijna niet anders dan dat je de afgelopen maanden bezig bent geweest met mogelijkheden om te besparen op energie. En dat kan door de thermostaat een graadje lager te zetten, maar ook door te kijken naar alternatieven voor het verwarmen van je woning in plaats van een cv-ketel. De warmtepomp is een veelgenoemd alternatief. Maar wat zijn de grootste voordelen van een warmtepomp in jouw woning? Wij zetten ze voor je op een rij. 

Vermindert je gasverbruik

Dit eerste voordeel is ook meteen de grootste reden voor veel mensen om een warmtepomp aan te schaffen. Het zorgt ervoor dat je je gasverbruik aanzienlijk vermindert en als je daarbij ook nog gasloos gaat koken dan heb je helemaal geen gasaansluiting meer nodig.

Je bespaart op CO2-uitstoot

Warmtepompen hebben een zeer goed rendement, waardoor er niet veel elektriciteit nodig is om veel warmte te kunnen produceren. Hierdoor bespaar je op de CO2-uitstoot en dat is weer goed voor het milieu. De Rijksoverheid geeft aan dat dit zelfs tot wel 45 tot 55 procent kan dalen.

Je woning wordt meer waard

Je woning wordt meer waard

Het installeren van een warmtepomp wordt meegenomen bij het bepalen van het energielabel van je woning. Hierdoor krijg je een hoger energielabel. Je woning wordt hierdoor ook meer waard en is makkelijk te verkopen.

Te combineren met de cv-ketel

Er zijn zogeheten hybride warmtepompen op de markt die je heel goed kunt combineren met je cv-ketel. Dit is ideaal wanneer je cv-ketel nog goed is en je toch al wilt besparen op je gasverbruik. Later makkelijker naar volledig gasloos? Dan kun je het beste kiezen voor een All-Electric Ready (AER) warmtepomp. Hiervoor heb je slechts een kleine uitbreiding nodig en een boiler voor warm water.  

Kan je woning ook koelen

De zomer is gelukkig weer in aantocht. En de laatste jaren waren de temperaturen soms aan de hoge kant. Dan is het handig om te weten dat er warmtepompen op de markt zijn die ook kunnen koelen. Dan heb je dus geen airco of ventilator meer nodig!

Een warmtepomp is een goede manier om je woning te verduurzamen. Een investering voor de toekomst. Het is ook goed om te weten dat je vanuit de overheid subsidie krijgt voor het installeren van een warmtepomp in een bestaande woning: de ISDE-subsidie. Mooi meegenomen!


Reageer

Lees ook:

De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Organiseer je garage optimaal met deze tips >
Het juiste internetabonnement kiezen: waar moet je op letten? >

Terug naar overzicht >>