arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » De 5 grootste voordelen van een warmtepomp
De 5 grootste voordelen van een warmtepomp

De 5 grootste voordelen van een warmtepomp

Het kan bijna niet anders dan dat je de afgelopen maanden bezig bent geweest met mogelijkheden om te besparen op energie. En dat kan door de thermostaat een graadje lager te zetten, maar ook door te kijken naar alternatieven voor het verwarmen van je woning in plaats van een cv-ketel. De warmtepomp is een veelgenoemd alternatief. Maar wat zijn de grootste voordelen van een warmtepomp in jouw woning? Wij zetten ze voor je op een rij. 

Vermindert je gasverbruik

Dit eerste voordeel is ook meteen de grootste reden voor veel mensen om een warmtepomp aan te schaffen. Het zorgt ervoor dat je je gasverbruik aanzienlijk vermindert en als je daarbij ook nog gasloos gaat koken dan heb je helemaal geen gasaansluiting meer nodig.

Je bespaart op CO2-uitstoot

Warmtepompen hebben een zeer goed rendement, waardoor er niet veel elektriciteit nodig is om veel warmte te kunnen produceren. Hierdoor bespaar je op de CO2-uitstoot en dat is weer goed voor het milieu. De Rijksoverheid geeft aan dat dit zelfs tot wel 45 tot 55 procent kan dalen.

Je woning wordt meer waard

Je woning wordt meer waard

Het installeren van een warmtepomp wordt meegenomen bij het bepalen van het energielabel van je woning. Hierdoor krijg je een hoger energielabel. Je woning wordt hierdoor ook meer waard en is makkelijk te verkopen.

Te combineren met de cv-ketel

Er zijn zogeheten hybride warmtepompen op de markt die je heel goed kunt combineren met je cv-ketel. Dit is ideaal wanneer je cv-ketel nog goed is en je toch al wilt besparen op je gasverbruik. Later makkelijker naar volledig gasloos? Dan kun je het beste kiezen voor een All-Electric Ready (AER) warmtepomp. Hiervoor heb je slechts een kleine uitbreiding nodig en een boiler voor warm water.  

Kan je woning ook koelen

De zomer is gelukkig weer in aantocht. En de laatste jaren waren de temperaturen soms aan de hoge kant. Dan is het handig om te weten dat er warmtepompen op de markt zijn die ook kunnen koelen. Dan heb je dus geen airco of ventilator meer nodig!

Een warmtepomp is een goede manier om je woning te verduurzamen. Een investering voor de toekomst. Het is ook goed om te weten dat je vanuit de overheid subsidie krijgt voor het installeren van een warmtepomp in een bestaande woning: de ISDE-subsidie. Mooi meegenomen!


Reageer

Lees ook:

Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >

Terug naar overzicht >>