arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Creëer een fijn thuiskantoor met deze 4 x tips!
Creëer een fijn thuiskantoor met deze 4 x tips!

Creëer een fijn thuiskantoor met deze 4 x tips!

Thuiswerken biedt ontzettend veel vrijheid en flexibiliteit. Zo ben je niet afhankelijk van druk verkeer in de ochtend en avond. Word je minder snel afgeleid door langslopende collega’s, dus kun je je een stuk beter concentreren. En kun je je werkdag beginnen en eindigen wanneer je maar wilt! Stel, je bent een vroege vogel en je werkzaamheden laten het toe, kun jij dus lekker in alle vroegte je thuiskantoor betreden om in alle rust aan de slag te gaan. Maar hoe creëer je nu een fijn thuiskantoor, die uitnodigend aanvoelt, zodat je zin hebt om aan de slag te gaan? Hieronder lees je 4 x tips hoe je een fijn thuiskantoor kunt creëren.

Kies de ruimte uit

De eerste stap bij het maken van een fijn thuiskantoor is beslissen waar deze zal komen. Kies een kamer of plek met minimale afleiding en lawaai. Een logeerkamertje of een hoek van de woonkamer zijn twee hele goede opties. Maar welke ruimte je ook kiest, het moet groot genoeg zijn zodat je bureau er comfortabel in past en dat je je niet benauwd voelt. 

Zorg voor comfortabel meubilair

Als je eenmaal de ruimte hebt uitgezocht, is het tijd om meubels voor je thuiskantoor uit te zoeken. Kies altijd een bureau en bureaustoel dat zowel bij jou als bij de grootte van je werkruimte past. Het laatste wat je wilt, is dat je bureau te veel ruimte inneemt zodat je niet genoeg ruimte hebt voor andere dingen. Zorg er ook voor dat de hoogte van het bureau een comfortabele typ- en schrijfhouding mogelijk maakt. Ergonomische stoelen zijn ook belangrijk. Deze helpen je met de juiste zithouding, om zo rugpijn te vermijden.

Investeer in kwaliteitsapparatuur     

Bij het opzetten van een thuiskantoor is kwaliteitsapparatuur van groot belang. Investeren in monitoren en toetsenborden van goede kwaliteit zorgt voor gebruiksgemak en voor comfort. Wat noodzakelijk is als je lange uren achter je computer werkt. En vergeet ook niet om handige opbergsystemen zoals archiefkasten, planken of laden toe te voegen. Deze zijn echt van toegevoegde waarde als je alles netjes en georganiseerd wilt houden.

Word creatief met verlichting en decor 

Word creatief met verlichting en decor

Vergeet tot slot de verlichting en accessoires niet. Dat kan namelijk het verschil maken bij het creëren van een inspirerende werkruimte. Natuurlijk licht is altijd het beste, maar als dat niet mogelijk is, probeer dan functioneel licht aan je werkruimte toe te voegen. Dat zorgt ervoor dat je productief kan werken en toch een gezellige sfeer hebt. Onderschat daarnaast ook niet hoeveel invloed de inrichting kan hebben op je inspiratie tijdens het thuiswerken. Het toevoegen van stijlvolle industriële accessoires, planten of kunstwerken kunnen charme toevoegen aan de omgeving!   

Het creëren van het perfecte thuiskantoor hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Door deze tips op te volgen: een ruimte kiezen, comfortabel meubilair aanschaffen, investeren in kwaliteitsapparatuur, creatief zijn met verlichting en accessoires, ben je al een heel eind op weg om een inspirerende werkruimte te creëren. Die jouw productiviteit maximaliseert en tegelijk gezellig blijft! Of je nu net voor jezelf bent begonnen of een baan hebt waar je vaak thuis mag werken, deze tips zullen je zeker helpen om de ideale omgeving voor je werkzaamheden te creëren. Veel succes!


Reageer

Lees ook:

Upgrade je huis met deze 5 tips >
Cluttercore in je slaapkamer? Misschien wel iets voor jou! >
Naambordjes bij de deur: een persoonlijke touch aan jouw huis! >
Nieuw huis gekocht? Wat moet je direct aanpakken? >
Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >
Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing! >
Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat >
Is een bouwkundige keuring verplicht tijdens het aankoop van een woning? >

Terug naar overzicht >>