arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Hoe kies je de beste deurmat uit?
Hoe kies je de beste deurmat uit?

Hoe kies je de beste deurmat uit?

Welke deurmat kiezen? Het is een vraag die veel mensen zich stellen! Vrijwel iedereen heeft immers een deurmat bij de voordeur liggen, en ook bij de eventuele achterdeur. Maar toch maken we niet altijd de juiste keuze voor de beste deurmat. Ben je benieuwd waar je allemaal op kunt letten? Lees onze tips voor een deurmat kopen!

Beste deurmat: juiste type

Er zijn veel verschillende soorten deurmatten. Zo hebben we de droogloopmat, de schoonloopmat en de borstelmat: dit zijn de bekendste soorten. Deze matten dienen verschillende doeleinden. Hier kun je je keuze voor de beste deurmat op afstemmen! De droogloopmat zien we in de meeste huizen terug. Dit is een katoenen deurmat, die geschikt is voor het opnemen van vocht. Handig op regenachtige dagen! Een schoonloopmat is met name goed in het schoonmaken van de zool van de schoen, maar neemt ook wat vocht op. Deze mat is niet van katoen gemaakt, maar van synthetische vezels. Denk aan nylon. Modder en zand blijven goed hangen in deze mat. Als je op het platteland woont is het verstandig om voor de schoonloopmat te kiezen. Maar ook als je bijvoorbeeld veel tuiniert of vaak wandelt, over verschillende ondergronden. Dan is er nog de borstelmat, die uitermate geschikt is voor het verwijderen van vuil. Deze mat kent grovere ‘borstels’, waar het vuil achter blijft hangen.

Hoe kies je de beste deurmat uit?

Meerdere deurmatten in huis

Nu je het verschil weet tussen de verschillende soorten deurmatten, kun je een keuze maken voor de deurmat die het best bij je past. Kom je hier niet goed uit of merk je dat een enkele mat niet voldoende helpt? Combineer dan meerdere matten. Als je schoenen vaak enorm vuil zijn, kies je bijvoorbeeld voor een borstelmat. Deze mat is echter niet zo goed in het opnemen van vocht: hier heb je een droogloopmat bij nodig. Kies daarom voor een borstelmat als buitenmat, en een droogloopmat als binnenmat. Een schoonloopmat als binnenmat is tevens een optie, om je schoenen nog net wat schoner te krijgen. Zo kom je met schone én droge voeten binnen!

Afmetingen van de deurmat

De afmeting van de deurmat telt ook mee. Laat ‘m het liefst op maat maken, zodat de mat volledig aansluit op de afmetingen bij de deurpost. Soms volstaat ook een standaard maat: meten is weten!

Hoe kies je de beste deurmat uit?

Looks van de deurmat

Ten slotte kun je nadenken over de gewenste look van de deurmat, om het plaatje compleet te maken! Zo is het ook nog eens een feestje om de deurmat in de hal te hebben liggen. Kies bijvoorbeeld je favoriete kleur: droogloopmatten zijn er in verschillende kleuren te vinden. Een leuke deurmat of een grappige deurmat is tevens een optie, met een tekst of een print erop. Met name deurmatten voor binnen zijn er in toffe looks te vinden: perfect voor de inrichting van een gezellige hal.


Reageer

Lees ook:

Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Wanneer een schilder inschakelen? >
Dit zijn de voordelen van een scheidingswand in de woonkamer >
Buitendeur kopen? Dit zijn goede tips >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Voordelen van veilig glas wat er ook nog eens goed uitziet >
Slaap jij wel goed? >
Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kan je duurzamer leven >
3 tips voor het kopen van een traplift >

Terug naar overzicht >>