arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Bedrijf aan huis: wat zijn de bedrijfsafval regels?
Bedrijfsafval regels

Bedrijf aan huis: wat zijn de bedrijfsafval regels?

Als bedrijf ben je verplicht om je afval te scheiden en te verwerken. Ook als eenmansbedrijf ben je verplicht om je MKB afval te recyclen. Werk je thuis of heb je kantoor aan huis? Dan ben je net zo verantwoordelijk voor je bedrijfsafval als grote bedrijven. Grote bedrijven hebben vaak veel meer middelen om een goede organisatie van afvalstromen te regelen. Er bevindt zich vaak een container in het kantoor en ze betalen grof geld aan inzamelaars om het afval te verwerken. Als eenmansbedrijf heb je hier de middelen vaak niet voor. Gelukkig zijn er opties beschikbaar die ook voor jou kunnen werken. Zo kun je het afval door de gemeente laten inzamelen, maar je kunt er ook voor kiezen om hier een particulier bedrijf voor in te schakelen. Zo zijn er diverse bedrijven beschikbaar die containers verhuren voor verschillende afvalstromen. 

Afval door je gemeente laten inzamelen

Voor het afvoeren van je afval als eenmansbedrijf kan het voordelig zijn om je plaatselijke gemeente te contacteren. Je kunt het afval gewoon aan huis leveren of je kunt naar de milieustraat rijden. Kies je hiervoor, dan betaal je een reinigingsrecht. Dit is een bedrag dat je maandelijks afdraagt wat je het recht geeft om afval af te voeren. Deze kosten verschillen per gemeente. Sommige gemeenten komen tot dit bedrag door je hoeveelheid afval en andere rekenen vaste kosten per maand.

Afval door een particulier bedrijf laten inzamelen

Een goedkopere optie is om een particulier bedrijf in te schakelen die je vuilnis komt ophalen. Hiervoor betaal je vaak een vast bedrag per maand dat gebaseerd is op de hoeveelheid afval die je maandelijks laat verwerker. Je huurt hierbij een container van het het bedrijf dat zij een keer per maand komen legen. De overheid heeft een lijst met alle officiële afvalinzamelaars in Nederland, genaamd de VIHB lijst. Controleer of het bedrijf op deze lijst staat voordat je ze inschakelt voor het verwerken van je afval.

Containerverhuur

Containerverhuur

Ben je op zoek naar een bedrijf voor containerverhuur? Het kan soms lastig zijn om te bepalen welke container juist is voor jouw bedrijf. Stel jezelf hierbij twee vragen: Welke afvalstromen produceert mijn bedrijf? En hoe omvangrijk zijn de afvalstromen van mijn bedrijf? Elk bedrijf produceert namelijk uniek afvalstromen. Zo zijn er bedrijven die voornamelijk veel papier en karton weggooien, maar een horeca-bedrijf produceert daarentegen juist veel keukenafval. Welke afvalstroom je ook hebt, er is een passende container beschikbaar. De afvalsoorten moeten apart ingezameld worden, zoals papier, glas, swill of PMD. Dus je hebt hierbij verschillende containers nodig als bedrijf.


Reageer

Lees ook:

Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >
Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing! >
Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat >
Is een bouwkundige keuring verplicht tijdens het aankoop van een woning? >
Met een minimalistisch interieur leef je fijner en in dit artikel lees je waarom dit zo is >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De keuzegids voor een plisséhordeur of een hordeur >
Garagedeur met loopdeur: Gemak en functionaliteit in één >

Terug naar overzicht >>