arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Bedrijf aan huis: wat zijn de bedrijfsafval regels?
Bedrijfsafval regels

Bedrijf aan huis: wat zijn de bedrijfsafval regels?

Als bedrijf ben je verplicht om je afval te scheiden en te verwerken. Ook als eenmansbedrijf ben je verplicht om je MKB afval te recyclen. Werk je thuis of heb je kantoor aan huis? Dan ben je net zo verantwoordelijk voor je bedrijfsafval als grote bedrijven. Grote bedrijven hebben vaak veel meer middelen om een goede organisatie van afvalstromen te regelen. Er bevindt zich vaak een container in het kantoor en ze betalen grof geld aan inzamelaars om het afval te verwerken. Als eenmansbedrijf heb je hier de middelen vaak niet voor. Gelukkig zijn er opties beschikbaar die ook voor jou kunnen werken. Zo kun je het afval door de gemeente laten inzamelen, maar je kunt er ook voor kiezen om hier een particulier bedrijf voor in te schakelen. Zo zijn er diverse bedrijven beschikbaar die containers verhuren voor verschillende afvalstromen. 

Afval door je gemeente laten inzamelen

Voor het afvoeren van je afval als eenmansbedrijf kan het voordelig zijn om je plaatselijke gemeente te contacteren. Je kunt het afval gewoon aan huis leveren of je kunt naar de milieustraat rijden. Kies je hiervoor, dan betaal je een reinigingsrecht. Dit is een bedrag dat je maandelijks afdraagt wat je het recht geeft om afval af te voeren. Deze kosten verschillen per gemeente. Sommige gemeenten komen tot dit bedrag door je hoeveelheid afval en andere rekenen vaste kosten per maand.

Afval door een particulier bedrijf laten inzamelen

Een goedkopere optie is om een particulier bedrijf in te schakelen die je vuilnis komt ophalen. Hiervoor betaal je vaak een vast bedrag per maand dat gebaseerd is op de hoeveelheid afval die je maandelijks laat verwerker. Je huurt hierbij een container van het het bedrijf dat zij een keer per maand komen legen. De overheid heeft een lijst met alle officiële afvalinzamelaars in Nederland, genaamd de VIHB lijst. Controleer of het bedrijf op deze lijst staat voordat je ze inschakelt voor het verwerken van je afval.

Containerverhuur

Containerverhuur

Ben je op zoek naar een bedrijf voor containerverhuur? Het kan soms lastig zijn om te bepalen welke container juist is voor jouw bedrijf. Stel jezelf hierbij twee vragen: Welke afvalstromen produceert mijn bedrijf? En hoe omvangrijk zijn de afvalstromen van mijn bedrijf? Elk bedrijf produceert namelijk uniek afvalstromen. Zo zijn er bedrijven die voornamelijk veel papier en karton weggooien, maar een horeca-bedrijf produceert daarentegen juist veel keukenafval. Welke afvalstroom je ook hebt, er is een passende container beschikbaar. De afvalsoorten moeten apart ingezameld worden, zoals papier, glas, swill of PMD. Dus je hebt hierbij verschillende containers nodig als bedrijf.


Reageer

Lees ook:

Renovatieprojecten die je huis meer waarde geven >
De kleuren van kunststof kozijnen: Hoe kies je de perfecte tint voor je huis? >
Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Zelf in je woning klussen? Het belang van de juiste werkuitrusting >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Hoe houd je een woning koel? >
Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >

Terug naar overzicht >>