arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Aan de slag met kwaliteitsgereedschap
Aan de slag met kwaliteitsgereedschap

Aan de slag met kwaliteitsgereedschap

Elke keer bij je buurman aankloppen als je een hamer of een schroevendraaier nodig hebt, is niet zo handig natuurlijk. Daarom is het een must om je eigen gereedschapskist met kwaliteitsgereedschap in huis te hebben, ongeacht of je een gevorderde of een beginnende klusser bent. Zo heb je voor elke klus, altijd de juiste tools bij de hand. Wij geven je tips om aan de slag te gaan met kwaliteitsgereedschap!

Bezuinig niet 

Bezuinig niet wanneer je gereedschap aanschaft. Goedkoop gereedschap gaat snel stuk, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent. Ook kan het voor gevaarlijke situaties zorgen. En veiligheid gaat boven alles. Kies voor materiaal waar je op en mee kunt bouwen. Laat koopjes liggen en ga liever voor gereedschap van kwaliteit. Goed gereedschap is een investering en gaat een heel leven mee wanneer je er goed voor zorgt. 

Houd je spullen bij elkaar 

Maak het jezelf makkelijk en zorg ervoor dat je al je gereedschap bij elkaar houdt. Dit is veiliger en overzichtelijker. Wanneer er geklust moet worden weet je altijd precies waar je je gereedschap kunt vinden. De meeste mensen kennen de variant met twee vakken waarin je al je gereedschap samen kunt opbergen. Maar er zijn ook versies met meer vakken waarin je meer overzicht kunt houden. Wanneer je begint met het aanschaffen van kwaliteitsgereedschap heb je waarschijnlijk nog geen grote gereedschapskist nodig. Over de jaren kan het wel gebeuren dat je collectie groeit. Koop daarom een gereedschapskist op de groei, zodat je hem in de toekomst ook kunt gebruiken. 

Welke gereedschap heb ik nodig? 

Welke gereedschap heb ik nodig

Maar wanneer je aan de slag gaat met kwaliteitsgereedschap, wat moet je dan eigenlijk aanschaffen? Waarschijnlijk denk je aan moeren, spijkers en schroeven etc. Maar wat zijn nu eigenlijk alle basis tools die je in huis moet hebben?

Schroevendraaiers

Wat je niet mag missen in jouw gereedschapskist is een set met schroevendraaiers. Je hebt verschillende schroevendraaiers nodig zoals bijvoorbeeld een kruiskop schroevendraaier, een platte schroevendraaier en een stervormige schroevendraaier. 

Hamer

Een hamer is is een stuk basisgereedschap dat je in huis moet hebben en veel zult gaan gebruiken. 

Tangen

Voor de voorkomendste klussen in en rondom huis heb je genoeg aan het aanschaffen van een nijptang en een combinatietang. 

Zaag

Een zaag komt vaak van pas wanneer je materialen op de juiste maat moet zien te krijgen. 

Rolbandmaat

Wanneer je aan het klussen bent komt er vaak veel meetwerk aan te pas. Zorg daarom dat je altijd een rolbandmaat bij de hand hebt. 

Stanleymes

Een stanleymes heb je nodig om materialen goed en recht af te kunnen snijden. Het is belangrijk om hier altijd scherpe messen voor in huis te hebben en botte mesjes gelijk weg te gooien. 

Steek- en ringsleutels

Mogen niet missen in je gereedschapskist. 

Waterpas

Om te zorgen dat je alles recht monteert, heb je absoluut een waterpas nodig. 

Veiligheidsbril

Veiligheid gaat boven alles. Zorg daarom dat je jezelf en je ogen goed beschermt met een veiligheidsbril. 

Boormachine 

Een boormachine is handig wanneer je net even wat extra kracht moet zetten. 

Wist je dat je gereedschap ook online kunt bestellen en helemaal niet naar de winkel hoeft om aan de slag te gaan met kwaliteitsgereedschap? Kijk bij de leveringsinformatie om te zien hoe snel jouw nieuwe gereedschap bij je thuis kan zijn. 


Reageer

Lees ook:

De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Organiseer je garage optimaal met deze tips >
Het juiste internetabonnement kiezen: waar moet je op letten? >

Terug naar overzicht >>