arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » 6 stappen voor het schilderen van je trap
6 stappen voor het schilderen van je trap

6 stappen voor het schilderen van je trap

Wil je je trap graag een nieuw kleurtje geven? Je moet dan eerst het oppervlak voorbereiden en beschermen. Je kunt hiervoor dus een extra beschermingslaag gebruiken, wat ook de impact en slijtage van het lopen vermindert. Bovendien moet je beslissen welke trapverf je gaat gebruiken. Nadat je een blik verf hebt gekocht waar je verliefd op bent geworden, kun je het onderstaande stappenplan gebruiken voor het schilderen van je trap!

Stap 1: Reinig het oppervlak

Bij je trap schilderen moet je eerst het oppervlak voorbereiden, zo moet het bijvoorbeeld gereinigd worden. Voor het schoonmaken van de trap kun je simpelweg zeepsop gebruiken, al moet je er wel voor zorgen dat alle zeep eraf gespoeld is.

Stap 2: Laat de trap drogen

Na het schoonmaken van het oppervlak moet je even wachten tot de trap droog is. Voordat je doorgaat naar de volgende stap moet je trap dus echt kurkdroog zijn. Eventueel kun je nog online verf kopen tijdens het wachten als je dit nog niet had gedaan.

Stap 3: Verwijder zand en stof

Gebruik na het wachten een schuurblok voor het schuren van de trap waar dit nodig is zodat je een glad oppervlak creëert waarop de verf kan blijven plakken. Een egale afwerking kun je op deze manier schilderen. De treden moeten beslist schoon en stofvrij zijn voordat je naar stap 4 gaat.

Stap 4: Breng een primer aan

Vervolgens kun je starten met het aanbrengen van een primer waarmee je trapverf langer meegaat. Na het aanbrengen van je grondlaag moet je eerst nog wachten voordat je gaat schilderen zodat de primer droogt. In sommige gevallen kun je trouwens deze stap overslaan aangezien sommige soorten verf zijn samengesteld met primer, let hier dus goed op.

Stap 5: Schilder de trap

Schilder de trap

Nu is het eindelijk tijd voor het leukste gedeelte, je kunt namelijk beginnen met het schilderen van je trap. Het is verstandig om dit vroeg op de dag te doen zodat je genoeg droogtijd hebt waardoor je ’s avonds de trap weer kunt gebruiken. Je moet aan de bovenkant beginnen en langzaam maar zeker naar beneden werken. Je moet de verf minstens 6 uur laten drogen, al moet je de drie dagen daarna niet met schoenen op de treden lopen.

Stap 6: Werk af met vernis

Als je je geen zorgen wilt maken over het verslijten van je verf dan is het een aanrader om aan het einde van het schilderproces nog een vernis toe te voegen. Zo geef je de verf een extra beschermingslaag. Wacht wel minstens 72 uur voordat je de trap gaat lakken.


Reageer

Lees ook:

Wat te doen als een oudere valt? >
Zorg voor een mooi geheel met verlichting >
Zo koop je kinderbestendig servies >
De voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout >
Elektronisch materieel van goede kwaliteit >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >
Zo maak je het huis levensloopbestendig >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Voordelen van een mooie laminaat vloer >

Terug naar overzicht >>