arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » 4 tips voor het kopen van zonnepanelen
4 tips voor het kopen van zonnepanelen

4 tips voor het kopen van zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen voor het kopen van zonnepanelen. Ben je dit ook van plan? Je zult dan merken dat je het lastig vindt om een keuze te maken. Hier volgen daarom een paar tips voor het kopen van zonnepanelen waar je zeker gebruik van moet maken om de aankoop te vergemakkelijken!

Type

In het verleden moest je wel kiezen voor monokristallijne zonnepanelen als je een beperkte ruimte had. Dit is niet meer het geval door de snelle vooruitgang in de polykristallijne paneeltechnologie. Desondanks moet je altijd rekening houden met de paneelgroottes versus de output. Je wilt je dak immers niet opvullen met inefficiënte panelen aangezien dit je vermogen om later meer zonnepanelen toe te voegen vermindert, terwijl je zo ook niet de ruimte maximaal gebruikt. Bepaal dus goed welke type het meest geschikt is voor je, waar de experts van Veranderstroom bij kunnen helpen!

Aanbevelingen

De kans is groot dat je al mensen kent die zonnepanelen hebben laten installeren op hun dak. Het is daarom zeker een goed idee om deze kennissen te vragen naar hun ervaringen. Vaak komen de beste tips voor het kopen van zonnepanelen namelijk uit je eigen netwerk! Je vrienden of familie met zonne-energie kunnen je bijvoorbeeld waarschuwen voor eventuele problemen die ze ondervonden, vervolgens kun je deze potentiële gevolgen vermijden. Ook kunnen ze je mogelijk bepaalde installateurs aanbevelen bij zonnepanelen kopen Arnhem.

Montage

Montage

Je moet ervoor zorgen dat alle systemen die door de monteur gebruikt worden bij het installeren van je nieuwe zonnepanelen gecertificeerd zijn. Woon je in een winderig gebied? Je wilt dan natuurlijk niet dat je installatie ineens van het dak vliegt door wat windvlagen, ook tijdens een storm moeten de panelen veilig en goed op hun plek blijven zitten. Daarom moet de montage van de systemen goed gedaan worden door de monteur en moeten ze stuk voor stuk een certificaat hebben, net als de installateur zelf.

Garantie

Alhoewel de kans groot is dat je nooit de garantie nodig hebt, vooral als je zonnepanelen geplaatst zijn door een goede monteur, is het wel belangrijk dat deze optie er is. Heeft de fabrikant een goede naam en biedt het een lange garantieperiode aan? Je mag dan zeker verwachten dat je panelen lang mee zullen gaan. Dit zal zonder twijfel lang genoeg zijn om zichzelf terug te betalen, terwijl je ook nog winst kunt maken met behulp van je nieuwe systeem. Check de garantie dus altijd voordat je een aankoop doet!


Reageer

Lees ook:

Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Wanneer een schilder inschakelen? >
Dit zijn de voordelen van een scheidingswand in de woonkamer >
Buitendeur kopen? Dit zijn goede tips >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Voordelen van veilig glas wat er ook nog eens goed uitziet >
Slaap jij wel goed? >
Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kan je duurzamer leven >
3 tips voor het kopen van een traplift >
Verkoeling zoeken >

Terug naar overzicht >>