arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » 4 tips voor het kopen van zonnepanelen
4 tips voor het kopen van zonnepanelen

4 tips voor het kopen van zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen voor het kopen van zonnepanelen. Ben je dit ook van plan? Je zult dan merken dat je het lastig vindt om een keuze te maken. Hier volgen daarom een paar tips voor het kopen van zonnepanelen waar je zeker gebruik van moet maken om de aankoop te vergemakkelijken!

Type

In het verleden moest je wel kiezen voor monokristallijne zonnepanelen als je een beperkte ruimte had. Dit is niet meer het geval door de snelle vooruitgang in de polykristallijne paneeltechnologie. Desondanks moet je altijd rekening houden met de paneelgroottes versus de output. Je wilt je dak immers niet opvullen met inefficiënte panelen aangezien dit je vermogen om later meer zonnepanelen toe te voegen vermindert, terwijl je zo ook niet de ruimte maximaal gebruikt. Bepaal dus goed welke type het meest geschikt is voor je, waar de experts van Veranderstroom bij kunnen helpen!

Aanbevelingen

De kans is groot dat je al mensen kent die zonnepanelen hebben laten installeren op hun dak. Het is daarom zeker een goed idee om deze kennissen te vragen naar hun ervaringen. Vaak komen de beste tips voor het kopen van zonnepanelen namelijk uit je eigen netwerk! Je vrienden of familie met zonne-energie kunnen je bijvoorbeeld waarschuwen voor eventuele problemen die ze ondervonden, vervolgens kun je deze potentiële gevolgen vermijden. Ook kunnen ze je mogelijk bepaalde installateurs aanbevelen bij zonnepanelen kopen Arnhem.

Montage

Montage

Je moet ervoor zorgen dat alle systemen die door de monteur gebruikt worden bij het installeren van je nieuwe zonnepanelen gecertificeerd zijn. Woon je in een winderig gebied? Je wilt dan natuurlijk niet dat je installatie ineens van het dak vliegt door wat windvlagen, ook tijdens een storm moeten de panelen veilig en goed op hun plek blijven zitten. Daarom moet de montage van de systemen goed gedaan worden door de monteur en moeten ze stuk voor stuk een certificaat hebben, net als de installateur zelf.

Garantie

Alhoewel de kans groot is dat je nooit de garantie nodig hebt, vooral als je zonnepanelen geplaatst zijn door een goede monteur, is het wel belangrijk dat deze optie er is. Heeft de fabrikant een goede naam en biedt het een lange garantieperiode aan? Je mag dan zeker verwachten dat je panelen lang mee zullen gaan. Dit zal zonder twijfel lang genoeg zijn om zichzelf terug te betalen, terwijl je ook nog winst kunt maken met behulp van je nieuwe systeem. Check de garantie dus altijd voordat je een aankoop doet!


Reageer

Lees ook:

Upgrade je huis met deze 5 tips >
Cluttercore in je slaapkamer? Misschien wel iets voor jou! >
Naambordjes bij de deur: een persoonlijke touch aan jouw huis! >
Nieuw huis gekocht? Wat moet je direct aanpakken? >
Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >
Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing! >
Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat >
Is een bouwkundige keuring verplicht tijdens het aankoop van een woning? >

Terug naar overzicht >>