arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » 4 tips om geld te besparen tijdens een verhuizing
4 tips om geld te besparen tijdens een verhuizing

4 tips om geld te besparen tijdens een verhuizing

Leuk, zo’n nieuw huis. Maar het kost klauwen met geld. Nieuwe meubels, likje verf of zelfs een flinke verbouwing. En dan komen daar op het allerlaatst óók nog eens de verhuiskosten bij waar je misschien even geen rekening meer mee had gehouden. Gelukkig zijn er een paar simpele tips waarmee je geld kunt besparen op de verhuizing.

1. Verhuisdozen lenen (of gratis afhalen)

Verhuizen zonder verhuisdozen is natuurlijk niet praktisch. Ze kunnen dan ook gewoon eigenlijk niet ontbreken. Maar één verhuisdoos kost al gauw €1 of €2, waardoor de kosten aardig op kunnen lopen. Zeker als je behoorlijk wat spullen te verhuizen hebt. Er zijn gelukkig verschillende manieren om hierop te besparen. Zo kun je in je vriendenkring rondvragen of er verhuisdozen over zijn, zodat je ze kunt lenen of een klein symbolisch bedrag kunt overkopen. Of je kunt op Marktplaats rondspeuren naar gratis af te halen verhuisdozen. Tot slot kan het ook nog wel eens helpen om eens bij de supermarkt te kijken of er nog stevige (bananen)dozen over zijn.

2. Schakel hulptroepen in

Een verhuisbedrijf kan ontzettend prettig zijn, maar ook dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Is de verhuizing redelijk te overzien en niet al te ver weg, dan kun je ook eigen hulptroepen inschakelen. Wanneer jullie met een paar auto’s heen en weer rijden is het zo gepiept! Wel is het natuurlijk zo netjes als jij de benzinekosten betaalt.

3. Verhuizen in de daluren

Toch kunnen we ons voorstellen dat je voorkeur liever uitgaat naar hulp van professionele verhuizers. Zeker wanneer het iets verder weg is en het om aardig wat spullen gaat. De verhuizers werken een stuk vlotter en nemen veel zorgen uit handen én kunnen je spullen vaak in één keer meenemen. Kies je toch voor deze optie? Ook dan kun je alsnog geld besparen. Namelijk door voor het goedkoopste moment te kiezen. De meest gewilde én dus ook duurste momenten zijn de weekenden en ’s avonds. Wil je goedkoper uit zijn, kies dan voor een doordeweekse ochtend of middag.

4. Raadpleeg verschillende verhuisbedrijven

Raadpleeg verschillende verhuisbedrijven

Ook is het aan te raden om niet voor het eerste beste verhuisbedrijf te gaan. Want dit zijn lang niet altijd de beste en goedkoopste, maar waarschijnlijk de bedrijven die flink dokken om bovenaan de Google-pagina te staan. Het beste kun je via een speciale vergelijkingssite verhuisbedrijven in jouw regio opzoeken en daar de waarderingen met elkaar vergelijken. Kies een paar favorieten en vraag bij hen verhuisoffertes op. Op die manier kun je heel gemakkelijk een betrouwbaar én betaalbaar verhuisbedrijf vinden.


Reageer

Lees ook:

Een bijzonder cadeau voor de interieurfreak? 3 ideeën! >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Hoe richt je een nieuwe woning in? >
Waarom het nu de tijd is om lekker te gaan klussen aan huis >
Rotan en bamboe: de trend van dit jaar >
Airconditioning van goede kwaliteit >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >
Unieke hoge tafels >
Verhuizen? Vergeet niet je energie hierop te focussen! >
Je huis opgeruimd houden met kids: zó pak je het slim aan! >
Zo kies en stijl je de perfecte wandtafel >
3x Woonaccessoires om jouw leven gemakkelijker te maken >
Raamfolie kopen? De voordelen op rij >

Terug naar overzicht >>