arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » 3 x handige woonverzekeringen om af te sluiten
3 x handige woonverzekeringen om af te sluiten

3 x handige woonverzekeringen om af te sluiten

Veel mensen doen er alles aan om mogelijke risico’s in te dekken. Zo kiezen veel mensen voor een uitgebreide autoverzekering, voor een uitgebreide zorgverzekering en voor één of meerdere woonverzekeringen. Het afsluiten van meerdere woonverzekeringen is om enkele redenen aan te raden.

Ten eerste is het een feit dat er in je woning van alles kan gebeuren. Dit geldt niet alleen voor binnenshuis, maar ook buitenshuis. Ga maar eens na wat er met je tuin kan gebeuren of met de gevel van je woning.

Ten tweede is het een feit dat je veel tijd in je woning doorbrengt. De kans op een ongelukje is daardoor relatief groot, waardoor je je ook tegen deze ongelukjes in zou moeten dekken.

Tot slot hebben we voortdurend met veranderende omstandigheden te maken. Het beste voorbeeld hiervan zijn toch wel de weersomstandigheden. Het weer is in ons land steeds onstuimiger en wisselender, waarbij we vaker met noodweer te maken hebben. Om je tegen dit noodweer in te dekken, kun je voor één van de aanvullende woonverzekeringen kiezen.

Maar, welke woonverzekeringen zijn nu echt raadzaam? Wij hebben drie handige woonverzekeringen voor je verzameld.

Inboedel- en opstalverzekering

In veel gevallen is het verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Als je een hypotheek afsluit, ben je dit bijvoorbeeld verplicht door de verstrekker van de hypotheek. Niet alleen een opstalverzekering is een prima woonverzekering, maar ook een inboedelverzekering.

  • Inboedelverzekering: hiermee verzeker je alles wat los zit in je woning, zoals meubels, elektronische apparaten, je kleding en je hobbyverzameling van spullen.
  • Opstalverzekering: hiermee verzeker je je woning en alles wat vast zit aan je woning. Je kunt hierbij denken aan het dak, de vastgelijmde vloer en de badkamer.

Glasverzekering

Glasverzekering

Dat we regelmatig met heftig weer te maken hebben, is terug te zien aan de hoeveelheid glasschademeldingen. Om je tegen dergelijke schade te verzekeren, is het aan te raden om een glasverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering kun je bij verzekeringsmaatschappijen los afsluiten, maar je kunt deze ook als extra onderdeel van je opstalverzekering afsluiten.

Woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering is een unieke vorm van verzekeren. Je verzekert hiermee namelijk niet je woning zelf, maar wel je hypotheeklasten. Op het moment dat je bijvoorbeeld werkloos of arbeidsongeschikt raakt, treedt deze verzekering in werking. Met een woonlastenverzekering zorg je ervoor dat je ook in de toekomst aan je hypotheekverplichtingen kunt voldoen, ondanks dat je op dat moment werkloos of arbeidsongeschikt bent.


Reageer

Lees ook:

Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >

Terug naar overzicht >>