arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » 3 tips om ramen en deuren goed te beveiligen
3 tips om ramen en deuren goed te beveiligen

3 tips om ramen en deuren goed te beveiligen

We hoeven jou ongetwijfeld niet te vertellen dat het belangrijk is om jouw woning goed te beveiligen. Helaas denken veel mensen hier te makkelijk over. Zij denken dat inbrekers geen kans hebben als zij ramen en deuren afsluiten wanneer ze van huis zijn. Veel inbrekers laten zich tegenwoordig niet meer tegenhouden door simpel hang- en sluitwerk. Reden genoeg om jouw ramen en deuren goed te beveiligen. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Wij zetten hier 3 tips op een rijtje.

1. Kies voor sloten met een keurmerk

Zijn jouw ramen en deuren al jarenlang voorzien van hetzelfde hang- en sluitwerk? Dan kennen deze sloten mogelijk geen geheimen meer voor inbrekers. Overweeg in dat geval om jouw sloten te vervangen. Als je dit van plan bent, raden wij je aan voor sloten met een keurmerk te kiezen. Voordat deze sloten in de verkoop gaan, worden ze namelijk uitvoerig getest op de populairste inbraakmethoden. Op basis van deze keuring krijgen sloten één, twee of drie sterren. Hoe meer sterren een slot heeft, des te meer tijd het een inbreker kost om hem te forceren.

Steeds meer mensen vervangen de oude sloten op hun deuren tegenwoordig door sloten met een keurmerk. Dit is een goede ontwikkeling, maar helaas worden ramen regelmatig vergeten. De kans op een inbraak wordt op deze manier nauwelijks kleiner. Wanneer een inbreker er niet in slaagt jouw deur te openen, probeert hij het mogelijk via het raam. Als ramen nog voorzien zijn van oude sloten, staat een inbreker mogelijk alsnog snel binnen.

2. Ondersteun hoofdsloten met bijzetsloten

Sommige hoofdsloten zijn zelfstandig in staat om inbrekers buiten de deur te houden. Helaas geldt dit lang niet voor alle sloten. Als jouw deuren voorzien zijn van sloten met één ster, is het verstandig om ze te ondersteunen met bijzetsloten. Je kunt jouw deur in dat geval op meerdere plekken vergrendelen. Bijzetsloten zien we vaak terug aan de onder en bovenkant van een deur. Op deze manier wordt jouw gehele deur goed vergrendeld. In tegenstelling tot hoofdsloten kun je bijzetsloten alleen van binnenuit bedienen. Deze sloten zijn overigens niet alleen geschikt voor deuren, maar ook voor ramen.

3. Breng anti-inbraakbeveiliging aan

Breng anti-inbraakbeveiliging aan

Heb je naast kwalitatief hang- en sluitwerk ook bijzetsloten geplaatst op jouw ramen en deuren? Dan is de kans op een inbraak al een stuk kleiner. Toch betekent dit niet dat inbrekers helemaal niet meer binnen kunnen dringen. Daarom kun je overwegen om anti-inbraakbeveiliging te plaatsen. Op dit gebied heb je verschillende mogelijkheden. Anti-kerntrekbeveiliging en een anti-inbraakstrip zijn bekende voorbeelden van dergelijke beveiliging. Daarnaast kun je voor elektronische beveiliging kiezen. Hierbij kun je denken aan een alarmsysteem en/of camera’s. Als inbrekers zien dat jij jouw huis elektronisch beveiligd hebt, is de kans een stuk groter dat zij jouw woning links laten liggen.


Reageer

Lees ook:

Wat voor zonwering is het beste? >
Hoe zorg je voor een gezellige sfeer in huis? >
Ken jij de voordelen van onthard water? >
Tips om de buitenkant van je huis op te knappen >
Gelaagd glas: dit zijn de voordelen! >
Waarom een makelaar gebruiken bij de aan- en verkoop van een woning? >
Hoe herken je een ongedierteplaag en wat kun je eraan doen? >
Ben jij het zat om een vermogen neer te tellen voor jouw weekje vakantie? >
Zoek jij iets speciaals voor Vaderdag? >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Een geschikte zonnepanelen installateur vinden: 5 tips >
Hoe slagbomen gebouwen en parkeerterreinen kunnen beschermen >
Hoe verklein je de kans op een woningbrand? >
Wil jij overstappen op duurzame verwarming? >
Lentekriebels: de terugkomst van vliegende insecten >

Terug naar overzicht >>