arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Blog » Nathalie Geerts » Column 1: Verbouwen en verhuizen

Column 1: Verbouwen en verhuizen

Ik kom binnen en struikel over allerlei bedrading. De aannemer rijdt net de oprit af, hij heeft de bouw zojuist keurig opgeleverd en is klaar. De verhuizer stapelt de laatste dozen torenhoog in de hal. Alle ingeschakelde hulptroepen rennen verwoed heen en weer. Ik zie ze veelal steeds dezelfde dingen van links naar rechts verschuiven. Of met koffie, thee en koekjes leuren. Je kunt aan de sporen op de vloer zien dat er heel wat afgesjouwd is met het meubilair. De radio verspreid een vrolijk deuntje en hier en daar gaat een mobieltje over. “Fijn dat je er bent!” klinkt het vanuit de chaos. Het is mijn opdrachtgever. “Ik heb eigenlijk geen idee waar te beginnen en wat aan te pakken” zucht ze ietwat gedesillusioneerd. En dat begrijp ik…

Het gebeurt maar al te vaak dat ik word ingeschakeld als het leuke werk kan beginnen. Het (her)inrichten. Dat vind ik natuurlijk helemaal te gek om te doen maar ergens voelt het een beetje als een gemiste kans. Voordat je namelijk in je zorgvuldig geplaatste bank kunt ploffen om met een drankje in de hand te genieten van het uiteindelijke resultaat moet er heel wat gebeuren. Er moeten bergen werk worden verzet. De winst zit hem vooral in de voorbereiding.

Met een gedegen plan de campagne kun je veel tijd besparen, flexibele oplossingen verwerken en uiteindelijk stylingleed voorkomen. Want een goed doordacht plan is niet alleen zichtbaar in een harmonieus en stijlvol interieur. Het is ook letterlijk voelbaar door een vanzelfsprekende logica in indeling. Bij (ver)bouwplannen wordt altijd eerst een architect geraadpleegd. Dat is volkomen logisch. Waar mensen helaas niet altijd bij stilstaan is dat dit tevens het uitgelezen moment is voor een eerste ontmoeting met de interieurstylist.

Een architect maakt de gewenste aanbouw, woning, dakkapel of tuinkamer zichtbaar. Hij brengt je wensen en verlangens tot leven door deze kundig en gedreven op van die mooie grote vellen te schetsen. Meldt ondertussen trots het aantal kuub dat op die manier kan worden toegevoegd aan je woning en houdt een bevlogen pleidooi over steensoorten en afwerkingmaterialen. Hij kijkt vooral naar bouwkundige aspecten en of een en ander aan de buitenkant symmetrisch en in balans is.

De interieurstylist is een waardevolle toevoeging op het werk van de architect. Door goed samen te werken en in een vroeg stadium zorgvuldig overleg te voeren kunnen gewenste resultaten zoveel meer zijn dan de som der delen. Dan geldt 1+1=3!

Waar de architect het perspectief vooral op buiten heeft gericht is de zienswijze van de interieurstylist juist op “binnen” gefocust. De blik op de leefwijzen, karakteristieken en wensen van de uiteindelijke bewoner(s) gericht. Door samen te werken ontstaat een praktisch, mooi, sfeervol en persoonlijk plaatje waarin de bewoners zich thuis en op hun gemak zullen voelen. Een goed plan de campagne ligt ten grondslag aan een flexibele planning. Daardoor zal geen ploeg elkaar in de weg staan en zullen alle werkzaamheden soepeltjes en opeenvolgend kunnen worden gerealiseerd. Dat scheelt een hoop bouwstress en planellende. Genieten moet je niet alleen van het resultaat. De hele weg er naar toe zou een feestje moeten zijn!

Inspirerende groet,

Nathalie Geerts- Schalke

Stylingconcepten.nl

Passie voor creatie!


Reageer

Lees ook:

Column 2: Haal het beste uit je woning >

Terug naar overzicht >>